Karamelize Soğanlı Tavuk
Malzemeler
Dilim tavuk fileto
2 tane büyük kuru soğan
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı toz şeker
Karabiber
Kekik
Tuz
Zeytinyağı
Tereyağı
Kaşar peyniri (isteğe bağlı)
1 su bardağı su
🥣🥣Nasıl Yaptım
Tavuk etini karabiber, kekik, zeytinyağı ve tuz ile marine edip 1 saat dinlendirdim.
Kuru soğanı piyazlık(ince olmayacak şekilde)doğradım.
Tavayı ocağa koyup tereyağı ve biraz da zeytinyağı ekleyip(tereyağının yanmaması için) kızdırdım, soğanları ekleyip sürekli karıştırarak karamelize ettim. Üzerine nişasta, toz şeker ,sirke ve tuz ekleyip karıştırdım;bir su bardağı soğuk su ilave edip kıvam alana kadar karıştırıp ocaktan aldım.
Izgara tavasını kızdırıp marine olmuş tavuk etlerini yüksek ateşte kızarttım.Üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyerek 10 dk kaynatıp ocaktan aldım(tavuğun suyu bitmeden).
Karamelize soğanı tekrar ocağa koyup tavada kalan bütün tavuk suyunu soğanın üzerine sızdırdım; kaynamaya başlayınca tavukları da soğan sosunun içine koyup 5 dk daha pişirdim.Tavukların üzerine kaşar peyniri ekleyip tencerenin kapağını kapattım.Peynir eriyinceye kadar ocakta tuttum.Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun 🖐🌸
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder