Kış aylarının vazgeçilmezi kestane, çok seviyorsunuz ama bir türlü
istediğiniz şekilde pişmiyor, temizlerken kestane keyfiniz
işkenceye dönüşüyorsa, birde bu tarifi denemenizi öneririm.
Sokakta satılanlar kadar lezzetli ve kabuğundan kolay temizleniyor.
Pratik tarif için güzel komşum Şükran` a teşekkür ediyorum..
Yapılışı
Kestaneler yıkanır,dolgun tarafından enine bıçak yardımıyla çizikler atılır.
Geniş bir kaba alınıp üzerini geçecek kadar su eklenir.
1 saat kadar suda bekletilir ve süzülür.
Tavaya kestaneler üst üste gelmeyecek şekilde dizilir.
Kestanelerin üzerine yarım çay bardağı su eklenip tavanın ağzı kapatılır.(mutlaka kapak kullanınız)
Kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilip tavanın ağzı açılır..
Kısık olan ocağın altı açılıp yüksek ateşte karıştırılarak 10 dk kurutmadan pişirilir.Afiyet olsun..
Kestaneleriniz o kadar güzel görünüyor ki elimi uzatsam sanki alacağım.Afiyet olsun size.
YanıtlaSilTeşekkürler
YanıtlaSilÇok severim. Böylesini ilk duydum,mutlaka deneyeceğim..
YanıtlaSilMutlaka denemelisiniz teşekkürler
SilBizim ev sobalı olduğundan soba üstü klasiği var hala...
YanıtlaSilNe güzel kışın çoğu zaman o klasiği çok arıyorum sobada kestane bır başka olur
SilBayılıyorum kestaneye.. Kestane de olmasa şu kış mevsiminin çekilir yanı yok benim için..
YanıtlaSilDoğru söylüyorsunuz sevgiler
SilÇocukluğumda kış gecelerinin vazgeçilmeziydi, çok severim ellerinize sağlık.
YanıtlaSilsevgiler,
tolunay
Teşekkürler
Silaaa bu yöntemi ilk duydum. Deneyeceğim. Sevgiler..
YanıtlaSilMemnun kalırsınız teşekkürler
SilKış aylarının en sevdiğim tarafı işte bu.. Kestaneye bayılırım..:) Sevgiler..
YanıtlaSilTeşekkürler
SilBen de ilk kez duyuyorum bu yöntemi denemeli :)Sevgiler..
YanıtlaSilTeşekkür ederim
SilAh kestaneye bayılırım ama bir türlü dışarıdakiler gibi yapamıyordum. Bu tarifi deneyeceğim.
YanıtlaSilİnşallah memnun kalırsınız sevgiler
SilElinize sağlık ben su eklemiyordum pişirirken... galiba böyle daha çabuk soyulur... tesekkür ederim tarif icin... sevgiler (Selma'nın Organik Mutfağı)
YanıtlaSilBen teşekkür ederim birde su ekleyerek deneyin
SilElinize sağlık ben su eklemiyordum pişirirken... galiba böyle daha çabuk soyulur... tesekkür ederim tarif icin... sevgiler (Selma'nın Organik Mutfağı)
YanıtlaSilBliğunuzu da takibe aldım sevgiler... az önce unuttum yazmayı:))
YanıtlaSilTakipteyim teşekkürler
SilTakipteyim teşekkürler
SilKestaneler kebap gibi olmus :))
YanıtlaSilTeşekkürler
SilKestaneler kebap gibi olmus :))
YanıtlaSilSuda bekletme aşamasını atlıyormuşum ben ;)
YanıtlaSilBirde bu şekilde denemenizi öneririm
Silçok severim ve bu tarifi de mutlaka deneyeceğim :) bu arada sizi google +dan ve gfc den takbe aldım bana da beklerim
YanıtlaSilTeşekkürler takipteyim sevgiler
SilBu tarif çok işime yarayacak, sevgiler (:
YanıtlaSilKestaneler harika gozukuyor..Evde yapmasi zor gediginden disarida rastladikca yiyorum.. Senin tarifini denicem..
YanıtlaSilTavsiye ederim
Sil