Bizim evde Selanik mezesi diye hazırladığımız, bir kaç 👌 tarifden biri olan Skordalia..
Genelde Skordalia denince akla patatesli veya ekmek içi ile hazırlanan tarifi gelsede, cevizli olanıda 👌kesinlikle kaydedip denemenizi tavsiye ederim.
Selanik Mezesi (Skordalia)
🥣🥣Nasıl Yaptım
Bir su bardağı kadar cevizi mutfak robotuna koyup üzerine bir kaç yaprak taze nane, 4 yemek kaşığı kadar su, 2 diş sarımsak,yarım limon suyu,1 yemek kaşığı sirke koyup cevizi macun kıvamına getirene kadar çektim.
Üzerine 2 yemek kaşığı galeta unu,2 yemek kaşığı süzme yoğurt, tuz, bol zeytinyağı ekleyip iyice karıştırıp servis tabağına aldım.Üzerine arzu ederseniz sumak ile servis yapabilirsiniz 🖐🌸
✍Dip sos olarakta hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler
Ceviz içi
Taze nane(2 yaprak yeterli) İsteğe bağlı
2 yemek kaşığı galeta unu
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
4 yemek kaşığı su
2 diş sarımsak
Yarım limon suyu
1 yemek kaşığı sirke
Tuz
Zeytinyağı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder