Sinkonta Ege bölgesine ait olan,unutulmaya yüz tutmuş, bölge dışına hiç ulaşamamış bir lezzet.Annemi arayıp bize küçükken fırında yaptığın balkabaklı yemek neydi (şimdilerde yemek diye geçmese de) anne dediğimde, anneciğim hatırlamakta zorluk çekti.😊Hatırlayınca da başladı anlatmaya şöyle yapardık böyle yapardık diye. Annemin verdiği tarifi uygulayarak yaptım sinkontayı,sadece salça eklemedim arzu eden ekleyebilir..
Malzemeler
500 gr balkabağı
2 tane orta boy kuru soğan
4/5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sirke
Yarım kahve fincanı su
Karabiber
Pulbiber
Zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
Tuz
🥣🥣Nasıl Yaptım
Kabağı, soğanı temizledim kabağı iri iri,soğanı piyazlık iri iri doğrayıp hazırladım.Fırın kabına yerleştirdim.
Genişçe bir kaseye 1 kahve fincanı zeytinyağı,yarım kahve fincanı su ekledim,üzerine karabiber,pulbiber, sirke ,tuz,1diş dövülmüş sarımsak,4 diş bütün sarımsak ekleyip karıştırdım.Hazırladığım sosu kabakların ve soğanların üzerine döküp iyice harmanladım. Soğanları fırın kabının altına yerleştirip,üzerine kabakları sıraladım.En son 1 yemek kaşığı unu kabakların üzerine elekle serpiştirdim.200 dereceli fırında kabaklar kızarana kadar pişirdim.Yoğurt ile servis yapabilirsiniz. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun 🖐🌸
✍fırından havayı kaçırmamak adına (fotoğraf için) erken çıkarttım siz soğanlar karamelize olana kadar tutabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder