Elmalı Karamelli Kek



Zaten lezzetli olan kek tarifinin içine, hamuruna karışmadan pişen karamelli elmalı sos eklersen👌kekte ayrı bir kat,nefis bir tat👌yakalarsın..Kaydedip denemeyi destek olmak isterseniz yoruma bir ❤bırakmayı unutmayın lütfen 😊

Malzemeler
Keki İçin 
3 tane büyük boy yumurta 
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker 
Yarım su bardaği süt 
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya 
1 çay kaşığı tarçın 
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 kahve fincanı(Türk kahvesi) çekilmiş ceviz içi 
2 su bardağı un

Karamel sosu için 
4 tane elma (büyükse 3 tane yeterli)
Yarım su bardaği toz seker(elmaların tat oranına göre ayarlayabilirsiniz)
1 yemek kaşığı tereyağı 
1 su bardağı süt 
1 yemek kaşığı nişasta (silme)
1 çay kaşığı tarçın 
1 paket vanilya
1 kahve fincanı çekilmiş ceviz içi 

🥣🥣Nasıl Yaptım 

Elmaların kabuklarını soyup ince ince doğradım.Yanmaz bir tavaya koyup üzerine tarçını ekleyerek (3dk)pişirdim,vanilyayı ekledim,karıştırıp ocağı kapattım.
Ayrı bir tencerede yarım su bardağı toz şekeri kısık ateşte ocağa koydum,eriyen karamelize olan şekere 1 yemek kaşığı tereyağı,1 su bardağı sütte açılmış 1 yemek nisastayı ilave edip(karamel sertleşecek burda)eriyene kadar sürekli karıştırıp, sosu hazırladım.Hazır olan sosu  elmaların üzerine döküp tekrar ocağa koydum, karıştırarak kıvam almasını sağladım.(5 dk)1 kahve fincanı ceviz içi ekleyip soğuması için bir kenara aldım.

Keki İçin
Yumurta ve şekeri iyice krema kıvamına gelene kadar çırptım.
Sıvıyağ, süt tarçın ve yenibaharı ekleyip karıştırdım.
Üzerine elenmiş unu ilave edip karıştırmaya devam ettim. Daha sonra ceviz içi ,vanilya ve kabartma tozunu ilave  edip tahta bir kaşık yardımıyla karıştırıp kek hamurunu hazırladım,tabanına yağlı kağıt serilmis kelepçeli kalıba döktüm.(arzu ettiğiniz fırın kabını kullanabilirsiniz)Elmalı harcı kek hamurunun üzerine eşit miktarda döküp önceden ısıtılmış 160 180 dereceli fırında kürdan testinden geçene kadar pişirdim.Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun 🖐🌸

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder