Hiç tavuk veya karnabahar kızartırken pirinç unu kullandınız mı arkadaşlar?Daha önce karnabaharda deneyip çok beğendiğim pirinç ununu sonra sonra tavuk kızartmak içinde uyguladım.Sonuca bende inanamadım, daha önce denediğim tavuk kızartma tariflerini lezzetiyle çıtırlığıyla 10 a katlamıstı. Yine herkesin bu 👌tarifi deneyip sevdikleriyle paylaşmasını öneriyorum. Bu lezzetin tavuk olduğuna inandıramayacaksınız.🙂
Malzemeler
Tavuk Göğsü (500 gr)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kekik
1 yemek kaşığı sirke
1 diş sarımsak rendesi
1 yemek kaşığı yoğurt
Tuz
Kaplaması İçin
1 yumurta
3 yemek kaşığı pirinç unu
2 yemek kaşığı un
Yarım şişe maden suyu
1 çay kaşığı karbonat
Tuz
🥣🥣Nasıl Yaptım
Tavuğu julyen şeklinde uzun uzun doğrayıp genişçe bir kaseye aldım.üzerine sarımsak rendesi karabiber kekik toz biber bir yemek kaşığı sirke yogurt tuz ekleyip harmanladım.(en az yarım saat buzdolabında dinlendirmenizi tavsiye ederim)
Dış Kaplaması İçin
bir kasede yumurtayı biraz tuz eklenerek çırptım üzerine pirinç unu, normal un karbonatı ekleyip karıştırdım,üzerine yarım şişe maden suyu ilave edip pürüzsüz olana kadar çırpma işlemini devam ettim.
Hazırladığım dış kaplamayı tavukların üzerine döküp karıştırıp( tavukların her yerini sosa buladım)Tavayı ocağa koyup sıvıyağı kızdırdım tavukları iyice çıtır olana kadar kızarttım. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun 🖐🌸
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder