Baharatlı salatalık mezesi salatası veya turşusu..Acı ,ekşi, tatlı uyumu sevenlere,alışılmışın dışında salata tarifi arayanlara Asya mutfağından meşhur salatalık kimchi tarifi..Malzemelerini yine damak tadınıza göre uyarlayabilirsiniz daha önce narekşili ,kuru soğanlı, sumaklı, havuçlu (biraz Türk usulü) hazırlamışlığım var bu yüzden kendi tarifinizi kendiniz oluşturabilirsiniz ❤Orjinal tarifi 👇
Malzemeler
3 tane salatalık (büyük)
1 yemek kaşığı pulbiber
1 çay kaşığının yarısı toz kişniş
2 yemek kaşığı sirke
1 tane sarımsak
Yarım yemek kaşığı tozşeker
1.5 yemek kaşığı susam yağı (kavanozdaki tahinin üzerine çıkan yağı kullandım veya sıvıyağ kullanabilirsiniz
1.5 yemek kaşığı soya sosu
1 tane taze soğan
Susam
Tuz
🥣🥣Nasıl Yaptım
Salatalıkları yıkayıp çok ince olmayacak şekilde dilimleyip(kabuklarıyla) genişçe bir kaseye aldım..
Üzerine 1 tatlı kaşığı turşuluk tuz ekleyip karıştırdım .15 dk ağzı kapalı beklettim(çıtır kalması için)
Daha sonra tuzlanmış salatalıkları suya tutup süzdürdüm.Kağıt havluyla iyice kuruladım.
Sosu için bir kaseye baharatlar,sarımsak(rendesi) tozşeker,soya sosu,sirkeyi,susamı ve yağı ekleyip karıştırdım.Sosu salatalıkların üzerine döküp,ince kıyılmış taze soğan ekleyerek iyice harmanlayıp salatamı tamamladım.Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun🖐..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder