Her yemeğin en güzel yancısı patates püresini birde taze soğanla denemelisiniz.
✍1 tane taze soğanın yeşil kısmı yeterli geliyor,fazla koyarsanız patatesin tadını bastırır..
Malzemeler
4 tane orta boy patates
1 tane küçük taze soğan (yeşil kısmı)
Yarım su bardağı süt
Karabiber
Kırmızı toz biber
Zeytinyağı
Tereyağı
Tuz
🥣🥣Nasıl Yaptım
Patatesi temizleyip haşladım.
Suyunu süzdürüp blendar yardımıyla iyice pürüzsüz olana kadar ezdim.Püreyi ocağa koyup (kısık ateşte)sütü yavaş yavaş ekleyip karıştırarak püreye yedirdim.
Sos tenceresine zeytinyağı ,tereyağı ekleyip kızdırdım,ince doğranmış taze soğanı içine atıp iki karıştırıp ocaktan aldım.Üzerine karabiber toz biber ekleyip sosun yarısını püreye ekleyip karıştırdım. Hazır olan püreyi servis tabağına alıp üzerine kalan sosu döküp tamamladım.Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun 🖐
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder