İzmir 'in ilçelerinde özellikle Ödemiş'te çok sık yapılan eski geleneksel tariflerden biridir kestirme çorbası.İçeriği terbiyeli tavuk çorbasına benzese de yapım aşaması ve lezzeti farklıdır kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler
1 kase haşlanmış tavuk
4 yemek kaşığı un(tepeleme)
6 su bardaği tavuk suyu
1 yumurta
1 tane limon suyu
Tuz
Üzeri için
Tereyağı
Karabiber
🥣🥣Yapılışı
Tavuk etini küçük küçük parçalayıp hazırladım.
1 tane limonun suyunu 1 yumurta ile iyice çırptım.
Tencereye 5 su bardağı tavuk suyu ile 4 yemek kaşığı unu ekleyip bir çırpıcı yardımıyla (pürüzsüz olana kadar çırptım.
Tencereyi ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırarak kaynattım(kaynamaya başladıktan sonra (10 dk) daha kaynatmaya devam ettim.(bu çorbanın püf noktasıdır,unun çok iyi pişmesidir)
Daha sonra terbiyeyi çorba suyundan bir kepçe su ile ısıtıp karıştırdım.Yavaş yavaş tencereye ekleyerek sürekli karıştırdım.(bir 10 dk kadar da böyle pişecek)
En son tavuk etlerini ilave edip tuzunu ekleyip 5 dk daha ocakta tutup çorbamı tamamladım. Servis yaparken üzerine yakılmış tereyağı ve karabiber..Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun 🖐
✍5 su bardaği tavuk suyu ile başladım 6. bardakta kıvamı yakaladım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder