Şu ünlü kafenin kekini evde denemeyen kaldı mı 🙂Birçok kez orijinal tarifin dışına çıkarak,kuru meyve,limon,fındık,portakallı olarak deneyimleme şansım oldu hepsi de👌oluyor. Siz de tarifte tarçın ve yenibahar olduğu müddetçe kekte sevdiğiniz ne varsa ekleyebilirsiniz arkadaşlar👌Ben bu sefer portakallı hazırladım.
Malzemeler
3 tane yumurta (büyük boy)
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
1 portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1.5 su bardağı un
Yarım su bardağı kepekli un
🥣🥣Nasıl Yaptım
Yumurta ve şekeri iyice krema kıvamına gelene kadar iyice çırptım.
Sıvıyağ, süt ,portakal kabuğu rendesi, tarçın ve yenibaharı ekleyip karıştırdım.
Üzerine elenmiş un ve kepekli unu ilave edip karıştırmaya devam ettim. Daha sonra ceviz içi ,vanilya ve kabartma tozunu ilave edip tahta bir kaşık yardımıyla karıştırıp kek hamurunu hazırladım,yağlanmış kalıba döküp (160 180 derece arası) önceden ısıtılmış fırında pişirdim.(45 dk) Fırından çıkınca (hafif ılıdığı zaman) yarım portakal suyunu sıkıp üzerine fırça yardımıyla sürdüm.Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun 👋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder