Ekmeği çatal yaptıran lezzetler vardır, onlardan biri de mantardır.
🍄🍄Malzemeler
1 kg mantar (istiridye mantarı kullandım)
1 tane büyük kuru soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
Pul biber (isteğe bağlı)
Tuz
Zeytinyağı
Mantar yıkanmaz denilse de ben yıkıyorum hemen ardından iyice kuruluyorum.
🥣🥣Nasıl Yaptım
Mantarın odunsu kısmını kesip temizledim, suyunu iyice kurutup elimle iri iri parçaladım.
Genişçe bir tavayı ocağa alıp iyice kızdırdım,biraz zeytinyağı ekleyip mantarı ilave ettim, tavayı sallayarak mantarı mühürledim (su salmasına izin vermedim)
Sonra ocağın altını biraz kısıp,piyazlık doğradığım soğanı, sarımsağı ve sirkeyi ekleyip, sotelemeye devam ettim.
Pişmeye yakın baharatlarını, tuzunu ,tereyağını ekleyip 5 dk daha ocakta tutup üzerine ince kıyılmış maydanoz ile yemeğimi tamamladım. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun 🖐
✍İstiridye mantar kullanırsanız diğer mantarlara göre pişme süresi daha uzundur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder