Şekerpareyi çok sevip de yumurta kokusundan rahatsız olanlar ,birkaç basit püf noktası ile tam tutan nefis bir tarif bırakıyorum size kaydedip denemenizi öneririm..
Malzemeler
125 gr tereyağı
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un(2 bardaktan sonra kontrollü eklenmeli)
Üzeri için
Yarım fincan ılık su
Yumurta sarısı
Şerbeti İçin
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
Nasıl Yaptım
Öncelikle şerbeti için tencereye toz şekeri ve suyu ekleyip kaynattım. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 2 damla limon suyu damlattım.5 dk daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bıraktım.
Yoğurma kabına yumurta,pudra şekeri,sıvıyağ ekleyip mikser yardımıyla kek çırpar gibi iyice çırptım.(beyaz renk alana kadar✍)
Daha sonra irmik, vanilya ve kabarma tozunu ilave edip tekrar mikser ile çırpma işlemine devam ettim.En son kontrollü şekilde yavaş yavaş elenmiş un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurdum.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp mekik şekli vererek fırın kabına aralıklarla dizdim.
Üzerine yumurta sarısını yarım fincan su ile iyice çırptım (püf noktası)daha sonra hazırlamış olduğum hamurların her tarafına eşit miktarda 2 kat sürdüm.Çatalın ters tarafıyla çizikler atıp 180 derecede kızarana kadar pişirdim.
Fırından çıkan şekerpareyi 5 dk dinlendirip soğuk şerbeti üzerine döküp tatlıyı tamamladım .En az 2 saat dinlendirip üzerini arzu ettiğiniz malzeme ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun 🖐
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder