Yemeklerde salçalı sostan sıkılanlar, kaydedip deneyin yemeğin bütün sırrı suyunun lezzetinde..Pişman olmazsınız..
Fırında Sebze Tavuk
4/5 tane tavuk pirzola veya incik
Arzu ettiğiniz miktarda arpacık soğan
5/6 diş sarımsak
1 tane büyük patates
2 tane büyük domates
300 gr mantar
2 tane yeşil biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı zerdeçal (isteğe bağlı
1 yemek kaşığı nişasta
Tuz
Zeytinyağı
✍malzemeyi arzu ettiğiniz miktarda artırabilirsiniz
🥣🥣Nasıl Yaptım
Öncelikle tavuğu 1 çay kaşığı tuzla ovaladım.(15 dk dinlendirdim)
Mantarı,sarımsağı ve soğanları temizleyip kuruladım(doğramadan kullandım)
Patatesi ,domatesi ve biberi iri iri doğrayıp hazırladım.
Bütün sebzeleri ve tavuğu genişçe bir kapta kekik, toz biber,karabiber,tuz ve zeytinyağı ile iyice harmanladım.
Hazırladığım malzemeyi fırın kabına dizdim.
180 dereceli ısıtılmış fırında 15 dk ön pişirme yaptım.(mantarlar için)
Sosu için: 1 su bardağı ılık suya 1 yemek kaşığı nişasta ,1 tatlı kaşığı zerdeçal ,biraz da tuz ekleyip iyice karıştırdım.Fırındaki yemeğin üzerine döküp ;tavuk ve sebzeler kızarana kadar pişirdim.Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun.🖐
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder