Çikolatalı Islak Kek






Pasta görünümlü browni tadında 👌 ıslak kek tarifi..

Malzemeler 
3 tane büyük boy yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı sıvıyağ 
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı ılık su
3 yemek kaşığı kakao
1.5 su bardağı un (200ml bardak)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya 
Keki ıslatmak için 
1.5 su bardağı süt

Çikolata sosu için 
1 paket 200 gr çikolata
1 paket süt kreması 
Arzu ederseniz sadece hazır çikolata sosu veya kremşanti de kullanabilirsiniz.

🥣🥣Nasıl Yaptım 
Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırptım.Sonra sıvıyağı, sütü ilave edip çırpmaya devam ettim.
Kakao ve  vanilya ekleyip çırpma işlemini bitirdim.
Daha sonra elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyip tahta bir kaşık yardımıyla unu karışıma yavaş yavaş yedirdim.En son 1 fincan ılık su ekleyip karıştırıp kek hamurunu hazırladım.
Yağlanmış kelepçeli kalıba döktüm.160 180 arasında önceden ısıtılmış fırında kürdan testinden geçene kadar pişirdim.
Fırından çıkan keki kenarlarından bıçak yardımıyla,kelepçeli kalıptan ayırıp servis tabağına ters çevirdim. kalıbı tekrar kekin üzerine  taktım.
Kek sıcakken 1.5 bardak sütü yavaş yavaş kekin üzerine döküp keki ıslattım.(soğumaya bıraktım)

Çikolata sosu için
1 paket süt kremasını sos tenceresine ekledim. Kısık ateşte ocağa alıp çikolatayı içine atıp erittim.Kaynama noktasına gelmeden ocaktan alıp ara ara karıştırarak ağzı kapalı şekilde soğuttum.
Soğuyan sosu mikser ile çırpıp (kabartıp)kekin üzerine eşit şekilde döküp dolapta dinlendirdim(en az 4 saat)
Üzerini fındık içi ve kakao ile süsleyerek tamamladım.Süslemesinde arzu ettiğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun 🖐
✍Eğer ganaj çikolata sosunu kullanırsanız servis yapmadan oda sıcaklığında 5 dk bekletmenizi öneririm.Kalıbım 25 cm'dir

Yapım aşaması fotoğrafları size yardımcı olacaktır 👇





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder