Pastada trend olan Naked cake(çıplak pasta veya kek) dış kaplaması diğer pastalar gibi kusursuz görünmeyen, tamamen doğal,canlı veya cansız çiçekler ve meyveler ile süsleyebileceğiniz bir lezzet. Bu tarifte kalıbım yok, pasta yapma ekipmanım yok derdi yok..Özellikle her evde bulunan malzemeleri kullanarak hazırladım arkadaşlar tek yapmanız gereken biraz sabır ve hayal gücü...Aynı pastada iki farklı dış kaplama var.Kızım anne dış kaplamasını ben yapmak istiyorum deyince ilk o şekil verdi,bıçağı pastanın üstüne (pıt pıt )vurarak hazırladı.Sonra pastanın üzerindeki kremayı temizleyip naced cake görüntüsüne kavuşturdum.Krema da yıllardır bütün pasta tariflerimde kullandığım tariftir, üstüne daha iyi krema tarifi koyamadım, size de kesinlikle tavsiye ederim.
Malzemeler
Keki İçin
4 tane yumurta (oda ısısında)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
Yarım kahve fincanı sıvıyağ (Türk kahvesi)
Yarım kahve fincanı süt
Yarım kahve fincanı ılık su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması İçin
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı nişasta (silme)
1 su bardağı toz şeker
1 tane yumurta
1 paket vanilya
Yarım paket süt kreması
Dış Kaplaması İçin
2 paket kremşanti
1 su bardağı su
Nasıl Yaptım
1.Önce fırını 160 derecede çalıştırdım.(ısınması için)
2.Tepsinin alt kısmına göre yağlı kağıdı kesip hazırladım.Tepsinin kenarlarına yağ sürmedim.
( eski usül çinko tepsi kullandım dikdörtgen tepsi de kullanabilirsiniz)
3.Keki için yumurtayı toz şekerle iyice krema kıvamına gelene kadar(beyazlaşana) çırptım.
Sonra içine süt, su ve sıvıyağı ekleyip 1 dk tekrar çırpıp mikseri bıraktım.
4.Bütün kuru malzemeyi eleyip hazırladım.(un,nişasta,kabartma tozu, vanilya) Hazırlamış olduğum kek harcına yavaş yavaş ekleyerek tahta bir kaşık yardımla(tek yöne ortasından karıştırarak) yedirip kek hamurunu hazırladım.
5.Tepsiye döküp 160 dercede (ilk 30 dk fırını hiç açmadan)pişirdim.(soğuması için beklettim)
6.Kek soğurken kreması için 2 su bardağı sütü tencereye ekledim,üzerine 1 su bardağı toz şekeri ekleyip orta ateşte ocağa koydum.
7.Daha sonra genişçe bir kapta 4 yemek kaşığı nişastaya 1 yumurta ve vanilya ekleyip iyice çırptım,üzerine 1 su bardağı süt ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırdım.
8.Yumurta karışımına ocağa koyduğum sütten bir kepçe ilave edip tekrar karıştırdım.(sosu ısıtım)
9.Tencereye yavaş yavaş ekleyip krema koyulaşana kadar pişirdim.
10.Pişen kremayı (sıcakken) genişçe bir kaseye aldım, bir kepçe yardımıyla karıştırarak (havalandırarak )kremayı hemen soğuttum.Soğuyan kremaya yarım paket süt kreması ekleyip(100 ml)karıştırıp kremayı hazırladım.(buzdolabında 1 saat dinlendirmek yeterli)
11.Soğuyan keki bir kalıp yardımıyla bastırarak pasta katlarını çıkarttım.(pasta katlarını kekin üstüne düz bir tabak koyarak da bıçak yardımıyla çıkartabilirsiniz. (3 kat çıktı tepsiden siz dilerseniz 4 kat veya 2 kat tepsinizin büyüklüğüne göre ayarlayabilirsiniz)
12.Düz bir tabak içine pastanın ilk katını koydum(tepsi de kullanabilirsiniz) .Tepsi dış kaplamasını sürerken tezgahta daha rahat döner.
13.İlk katını önce biraz süt ile ıslattım.Daha sonra kremasını ekleyip bıçakla kekin üzerine eşit şekilde kremayı yerleştirdim.
14.Kremanın üzerine damla çikolata ekleyip 2.katı keki üzerine kapattım.(siz dilerseniz rende çikolata, meyve,kuru meyve veya sadece krema ile hazırlayabilirsiniz.
15.2.katı da aynı şekilde hazırlayıp 3.kat keki üzerine kapattım.(kekin tam ortasından 1 tane çöp şiş veya pipet batırabilirsiniz)
16.Hazır olan pastamın etrafındaki krema fazlalıklarını bıçak yardımıyla temizleyip düzleştirdim,dolapta kremayla bütünleşmesi için dinlenmeye bıraktım.
17.2 paket kremşantiyi 1 su bardağı su ile çırptım dolapta yarım saat bekletip dinlenen pastanın üzerine bıçak yardımıyla (veya spatula) sürerek pastayı çevirerek heryerini kapladım.Sonra ara ara spatulayı hafifçe ıslatarak,fazla kremşantiyi pastanın üzerinden temizleyerek pastamı tamamladım.
18.Arzu ettiğiniz malzeme ile pastayı süsleyebilirsiniz.Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun 👋 kolaj fotoğraflar size yardımcı olacaktır 👇
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder