Daha önce farklı versiyonlarını paylaştığım soğan salatasını bir de karamelize deneyin. Yağını, kekiğini piştikten sonra bol koyun👌arzu ederseniz süzme yoğurdun üstüne dökün her iki türlü de nefis oluyor...
Malzemeler
5/6 adet kuru soğan
Yarım kahve fincanı nar ekşisi
Yarım kahve fincanı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
Kekik
Kimyon
Kırmızı toz biber
Tuz
Zeytinyağı
🥣🥣Nasıl Yaptım
Soğanları temizleyip büyük olanları 4’e küçük olanları 2’ye bölüp hazırladım.Tavaya biraz zeytinyağı ekleyip kızdırıp soğanları kısık ateşte yavaş yavaş tavayı sallayarak çevirdim.
Soğanlar karamelize olmaya başladığında 1 tatlı kaşığı toz şeker ekleyip sürekli karıştırarak pişirdim.
Narekşisini su ile açıp karamelize olan soğanların üzerine döktüm.Soğanlar suyu hafif çekince baharatları ilave edip ocaktan aldım.Üzerine ince kıyılmış maydanoz.. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun 👋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder