Islak Kurabiye

Malzemeler
125 gr tereyağı
1 tane yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
5 yemek kaşığı kakao (2 kaşığını dark kakao kullandım)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2.5 su bardağı un

Şerbeti İçin
Yarım su bardaği toz şeker
1 su bardağı su

Üzeri için
Çikolata sosu
Arzu ederseniz 1 paket benmari usulü eritilmiş çikolata veya hazır çikolata sosu 0
Hindistan cevizi, ceviz içi, fıstık içi fındık

🥣🥣Nasıl Yaptım 
Öncelikle kurabiyenin şerbetini kaynatıp soğumaya bıraktım.
Yoğurma kabına yumurta tereyağı, pudra şeker ve sıvı yağı ekleyip iyice çırptım.2 su bardağı unu ekleyip yoğurmaya başladım sonra yavaş yavaş kontrollü şekilde un ekleyerek yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurdum(2.5 su bardağı unla tamamladım hamuru) 
✍Yumurtanın büyüklüğü un ölçüsünü değiştirir. 
Hamurdan cevizden daha büyük parçalar koparıp mekik şekli verip fırın kabına dizdim.(dilerseniz yuvarlayarakta yapabilirsiniz)
Isıtılmış fırında 160 derecede 30 dk kadar pişirdim.
Pişen kurabiyeler hafif ılıyınca şerbete batırıp çıkardım.(5 sn kadar)
Sonra üzerine ister çikolata sosu ister fıstık,arzu ettiğiniz malzemeleri kullanarak süsleyebilirsiniz.Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun 👋👋



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder