🍅🍆🌶🥕Malzemeler
2 tane tavuk göğsü
2 tane patlıcan
2 tane kabak
2 tane havuç
2 tane yeşil biber
3 diş sarımsak
Arpacık soğan
2 tane domates
1 yemek kaşığı salça
Karabiber
Pulbiber
Kekik
Tuz
Kimyon
🥣🥣Nasıl Yaptım
Sebzeleri iri iri parmak şeklinde doğrayıp, tuzladım. (Patlıcanı tuzlu suda 15 dk beklettim)
Sebzelerin hepsini soğan da dahil hafifçe sıvıyağda kızarttım (fazla yağını peçete yardımıyla aldım)
Fırın tepsisine yerleştirip,üzerine karabiber ekleyip harmanladım.
Tavukları julyen şeklinde iri iri doğrayıp yanmaz bir tavada çok az zeytinyağı ve sarımsak ile soteledim(yüksek ateşte)kızarmaya başladığı an 1 yemek kaşığı tereyağı, karabiber, kekik ve tuz ekleyip ocaktan aldım.Fırın kabına yerleştirdim.
Sosu için 2 tane rendelenmiş domatesi tavaya ekledim, üzerine 1 yemek kaşığı salça biraz tuz kimyon ve karabiber ekleyip, bir taşım kaynattım.
Daha sonra sosu yemeğin üzerine gezdirip 180 derceli fırında yaklaşık 20 dk kadar fırınlayıp yemeğimi tamamladım.Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun 🖐
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder