Yayla Çorbası

Herkesin sevdiği yayla çorbasını tam kararında yapmak istiyorsanız bu tarifi denemenizi tavsiye ederim.Yayla çorbasının lezzetli olması için bir kaç püf noktası var. En önemlisi yoğurdun kesilmemesidir.Bunun için yoğurdu mutlaka  çorba suyuyla ısıtmanız ve terbiyeyi iyice çırpmanız gerekmektedir. Çorbanın tuzunu kaynadıktan sonra atmalı ve sürekli tek yöne karıştırmalısınız.Bunları yapıp birde üzerine bol nane yakarsanız, nefis bir çorba yapmanız kaçınılmaz olacaktır. Arzu ederseniz içine haşlanmış nohut ekleyebilirsiniz. 
Malzemeler 
2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un (tepeleme) 
1 yumurtanın sarısı  
1 kahve fincanı pirinç  
Kuru nane 
Pul biber (isteğe bağlı) 
Yarım limon suyu
5 su bardağı su 
Zeytinyağı veyaTereyağ 
Tuz 
 🥣🥣🥣Nasıl Yaptım  Pirinci yıkayıp 2  su bardağı su ile haşladım. Haşlanan pirinçlerin üzerine 3 su bardağı sıcak su ekleyip kaynattım. Bir kasede yoğurt, yumurta sarısı,yarım limon suyu ve  unu iyice çırptım.  Çorbanın suyundan 1 kepçe  alıp,terbiyeye ekleyip karıştırdım. Terbiyeyi yavaş yavaş tencereye ekleyerek aynı yöne doğru karıştırdım.  Kaynadıktan sonra tuzunu ekleyip 10 dk daha ocakta tutup çorbamı tamamladım. Sosu İçin Tavayada zeytinyağını kızdırıp ocağı kapattım. Üzerine 1 tatlı kaşığı kuru nane ekleyip pisen çorbanın üzerine döktüm.(arzu ederseniz pulbiber de kullanabilirsiniz AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder