Balparmak Tatlısı


Malzemeler 
150 gr tereyağı
1 tane yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un 

 Şerbeti İçin 
 2.5 su bardağı toz şeker  
3 su bardağı su 
Yarım limon suyu 

Dış kaplaması için 
1 çay kaşığı toz tarçın 
1 kase irmik
🥣🥣Nasıl Yaptım  
Öncelikle tatlının şerbetini kaynatılıp ılımaya bıraktım.
Yoğurma kabında tereyağı ve toz şekeri iyice karıştırdım.Diğer hamur malzemelerinide ekleyip, kontrollü şekilde un ilave ederek yumuşak bir hamur elde ettim.Hamurdan küçük küçük bezeler kopartıp, parmak kalınlığında  şekil verdim.(ortasına pipet yardımıyla hafifçe bastırdım) bir kase irmik ve 1 çay kaşığı tarçını karıştırıp şekil verdigim hamurları İrmiğe bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizdim. 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirdim.
✍✍şerbetini dökerken tatlının ve şerbetinin ılık olmasına dikkat edin.Sevis yaparken üstüne hindistan cevizi, çekilmiş ceviz veya fındık ile süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder