1 kase süzme yoğurt
15 20 tane arpacık soğan
1 baş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz (silme)
Sosu için
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yarım fincan nar ekşisi
Yarım fincan su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Ne yaptım
Önce soğan ve sarımsağı temizleyip 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz ile karıştırdım.Fırın poşetine koyup 15 dk fırınladım.
Süzme yoğurdu tuz ile karıştırıp servis tabağına aldım.
Tavaya zeytinyağı ekleyip kızdırdım.kızdırılan yağa kimyon ekleyip pişen soğan ve sarımsağı kısık ateşte soteledim(5dk).Sonra diğer baharatlarını ve tuzunu ekledim.Ardından yarım kahve fincanı nar ekşisini biraz su ile açtım,soğanların üzerine döküp karıştırdım,1 dk kadar ocakta tutup hazırlamış olduğum yoğurt sosunun üzerine döktüm.Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun 👋👋
✍Arzu ederseniz servis aşamasında üzerine tekrar nar ekşisi dökebilirsiniz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder