Tekmil Fava




Biz Egeliler baklanın tazesini, kurusunu mevsimine göre pişirir pek severiz. Fava da baklanın en güzel halidir bir de zeytinyağı ile taçlandırılırsa👌👌 damak çatlatan cinsten olur. Üzerine soğan piyazı olursa tekmil favadır arkadaşlar.. denemeyenler bir kere şans verin derim..
Malzemeler 
1 kase kuru iç bakla
1 tane kuru soğan 
1 diş sarımsak 
1 tatlı kaşığı toz şeker (silme)
Yarım limonsuyu 
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı 

Üzeri için 
Arzu ettiğiniz miktarda 
Kırmızı Soğan
Dereotu
1 tatlı kaşığı sumak
1 çay kaşığı pulbiber
Zeytinyağı 
Limon

🥣🥣Nasıl Yaptım 
Öncelikle baklayı bir gece önceden yıkayıp sıcak su ekleyerek beklettim.(vaktiniz yoksa en az 2 saat)

Tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip, baklayı, bir tane iri doğranmış soğanı ekleyip, 5 dk kavurdum.

Ardından şeker,yarım limon suyu ve tuzunu ilave ettim.Sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip ara ara karıştırarak(suyu bittikçe azar azar sıcak su ekleyerek) baklalar iyice yumuşayana kadar pişirdim.

Pişen baklaları süzgeçten geçirdim. (blendar yapabilirsiniz)Servis tabağına alıp üzerine kırmızı soğanı piyazlık doğrayıp ince kıyılmış dereotu, sumak, pulbiber ile soğan piyazi hazırlayıp salatamı tamamladım.
Tüketirken üzerine bolca limon ve zeytinyağı tabii..Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun.🖐️🖐️




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder