Karnabahar Püresi

Karnabahar sevmeyenleri belki bu tarifle kandırabilirsiniz😉ya da sevdirebilirsiniz.İsterseniz patates ölçüsünü arttırabilir damak tadınıza göre baharatlar ekleyerek çeşitlendirebilirsiniz..
Malzemeler
1 tane küçük boy karnabahar
1 tane orta boy patates
1.5 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı karabiber 
Tuz
1 çay bardağı süt ya da yarım paket süt kreması 
Kaşar peyniri rendesi 
Tereyağı veya zeytinyağı

🥣🥣Nasıl Yaptım 
Karnabaharı ve patatesi temizleyip doğradım.
Tencereye 1.5 su bardağı su ,1 su bardağı süt ekleyip kaynattım.
Kaynayan suya sebzeleri atıp   suyunu çekip yumuşayana  kadar haşladım.
Blendar yapıp püre haline getirdim.
Kısık ateşte ocağa alıp,içine tereyağı ,1 çay bardağı sütü ekleyip, karıştırarak kaşar peyniri, karabiber ve tuzu ekleyip püreyi tamamladım.
Ben üzerine kırmızı toz biber yaktım..Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun. 👋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder