Kabak Tatlısı

Bu sene tatlı yapmaya değecek bir kabak buldum nihayet..Tek bir püf noktası var: İyi kabak iyi bir kabak tatlısı demektir arkadaşlar.Kabak iyi olsun sonra zaten çok bir şey yapmanıza gerek yok:şekeri damak tadınıza göre ayarlayın, biraz ocak,biraz fırın sonrası misssss..
  🎃🎃Malzemeler 
 2 kg temizlenmiş kabak
 2 su bardağı toz şeker 
 3 tane karanfil 
1 tane çubuk tarçın 
1 tatlı kaşığı tereyağı 
🥣🥣Yapılışı  Kabağı temizleyip istediğiniz büyüklükte doğrayın, geniş bir tencereye alıp üzerine toz şekeri ekleyin. Ocağa koyun (orta ateşte) suyunu salınca tarçını ,karanfili ve tereyağını ekleyin. Şekeri eriyince ocaktan alıp fırın tepsisine yerleştirin.200 dereceli fırında en az 20 dk fırınlayın. (Daha çok kızarmasını isterseniz zamanı uzatabilirsiniz) Soğuduktan sonra üzerine ceviz, fındık ,tahin..👌👌

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder