Malzemeler
300 gr kıyma
1 tane küçük kuru soğan
2 yemek kaşığı çekilmiş ekmek içi
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Terbiyesi İçin
1.5 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
Yarım limon suyu
🥣🥣Nasıl Yaptım
Önce köfte harcını hazırlayıp dinlendirdim.
Geniş bir tepsiye biraz un dökerek misket büyüklüğünde köfteler hazırlayıp unladım.(süzgece alıp sallayarak fazla unu köftelerden arındırdım)
*Tencereye 5 su bardağı su ekleyip içine iki üç damla limon suyu ekleyip suyu kaynattım.
*Kaynayan suya yavaş yavaş köfteleri atıp hafifçe karıştırdım.(köfteler suyun yüzeyine çıkmaya başladıysa terbiyesinin eklenme zamanı gelmiş demektir)
*Terbiyesi için yoğurt, un ve limonu iyice çırptım.
*Çorba suyundan bir kepçe su ekleyip terbiyeyi ısıttım,yavaş yavaş tencereye ekleyerek karıştırdım.
*10 dk daha kaynatıp,üzerine zeytinyağına 1 tatlı kaşığı kuru nane yakıp çorbamı tamamladım. (tereyağı kullanabilirsiniz)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder