Öncelikle sebzelerin besin değerini koruyan tek pişirme yöntemi buharda pişirilen yöntemdir.
✍Sebzeleri haşlarken genelde haşlama suyuna karbonat ve şeker atılıyor, renginin doğal kalması ve çabuk pişmesi için. Evet etkili bir yöntem ama tercih edilmemesi gerekir,çünkü sebzenin vitamininin kaybolmasına neden oluyor.
✍Haşladığımız sebzelerin,renginin doğal olması için haşlama suyu kaynatılmadan sebzeler tencereye atılmamalı mümkün olduğunca az su koyulup, tencerenin kapağı kapatılmamalıdır.
✍Haşlandıktan sonra soğuk suya atıp şoklarsak daha iyi sonuç alırız.
✍Karnabaharı pişirirken ağır bir kokusu olur, tencerenizin kenarına bir dilim ekmek koymak kokusunu büyük ölçüde azaltacaktır.Hiç kokmasın derseniz haşlama suyuna biraz süt eklemeniz kokuyu tamamen önleyip,renginin kar gibi olmasını sağlayacaktır.
✍Bu arada sebzelerin haşlama suyunu mutlaka değerlendirmenizi öneririm.Hiçbir şey yapmasanız bile haşlama suyuyla çiceklerinizi sulayabilirsiniz👋
🍋🥦🧄🥦🥬Malzemeler
Arzu ettiğiniz miktarda brokoli karnabahar
1tane büyük havuç
1 tane limon
1 diş sarımsak
Karabiber
Pulbiber
Tuz
🥣🥣Ne yaptım
Sebzeleri temizleyip iri iri doğradım.Tencereye sebzelerin üzerini geçmeyecek kadar su koyup kaynattım.Kaynayan suya sebzeleri atıp hafif diri kalacak sekilde haşlayıp, servis tabağına aldım.
Geniş bir kasede limon suyu sarımsak, tuz ve baharatlarla zeytinyağını iyice karıştırıp sıcak olan sebzelerin üzerine döküp servise hazır hale getirdim.(Sosunu mutlaka sebzeler sıcakken dökerseniz salatanız daha lezzetli olacaktır)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder