Karnabahar yavaş yavaş pazar tezgahlarında yüzünü göstermeye başlamışken ,bizde sezonu açalım..
🥦🥬🥑🥑🍆Malzemeler
Küçük boy karnabahar
1 şişe maden suyu
1 yumurta
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
🔪🔪🥣Nasıl yaptım:
Karnabaharı yıkayıp küçük küçük çiçeklere ayırdım.
Tencereye bir bardak su ,bir bardak süt ekleyerek hafifçe haşladım.
Sosu için yumurtayı maden suyu ile çırptım daha sonra diğer malzemeleri ekleyip boza kıvamında bir sos hazırladım, karnabaharı sosa bulayıp kızgın yağda kızarttım.Yanına arzu ettiğiniz sos ile tüketebilirsiniz (özellikle telatur sosu tavsiye ederim)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder