Balıkçı kızı olarak balığın her türlüsünü severim ev halkı olarak da ortak noktalarımızdan biridir balık.Bu tarif de severek yaptığım, baharatların palamuta çok yakıştığı 👌👌 bir tarif. Palamutun kızartmasından ziyade farklı pişirme yöntemlerini denemek isteyenler kaydetmeyi unutmayın. Ne kadar palamutun en lezzetlisi ızgarada olur densede hakkını verirseniz tavada da fırında da nefis oluyor.👌👌
✍✍Palamutu pişirme yöntemlerinde balığın mutlaka suyu iyice süzülmüş olmalı,sadece tavada kızartmak isteseniz bile mutlaka tuz ile marine edip bekletirseniz en iyi sonucu alırsınız.Baharat miktarını kendi ölçünüze ve damak tadınıza göre belirleyebilirsiniz.
🐟🐟Malzemeler
Palamut
1 tatlı kaşığı biber salçası
Kekik
Karabiber
Kişniş
1 çay kaşığı sarımsak tozu ya da 1 diş sarımsak
Tuz
Zeytinyağı
🐟🐟🐟🥬🥬Nasıl Yaptım:
Balıkları temizleyip iyice suyunu süzdürüp peçete yardımıyla kuruladım.
Derin bir kaseye yarım fincan zeytinyağı ekleyip üzerine sarımsak tozu, biber salçası,kekik,karabiber, kişniş ve tuz ekleyip karıştırdım. Balıkları sos ile güzelce ovalayıp ağzı kapalı bir şekilde 1 saat marine ettim.
Fırın kabına dizip üzerine 1 tane kuru soğan, defne yaprağı ,limon ekleyip 200 dereceli fırında pişirdim.(Tane sarımsak kullanırsanız marineden sonra balıkların üzerinden sarımsak tanelerini temizlemenizi öneririm.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder