Bostan Turşulama


İzmir’in düğünlerinde keşkeğin yanına ikram edilen👌👌 nefis kaşık turşusu..Bostan sezonu bitmeden deneyin derim.

✍✍Sosunu hazırlarken sirke,ekşi, zeytinyağı ve tuz oranını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.(Bulgur pilavının yanına da çok yakışır)

🍆🌶🍆🌶🧄🧄Malzemeler
4 tane patlıcan 
2 tane yeşil biber
1 diş sarımsak 
Üzüm sirkesi 
Koruk suyu ya da limon
Zeytinyağı 
Tuz
Maydanoz

🔪🔪🥣🥣Nasıl Yaptım 

Patlıcanları alacalı soydum, biberleri de temizleyip iri iri doğradım.Tencerede suyu  kaynatıp kaynayan suya sebzeleri attım,biraz da tuz ekleyip (hafif dişe gelir şekilde)  haşlayıp,soğuk su ile şokladım.
Sonra derin bir kasede dövülmüş sarımsak, sirke ,koruk suyu,ince kıyılmış maydanoz,zeytinyağı,tuz ve 1 fincan kadar su ekleyip karıştırdım.Haşlanan sebzeleri sos ile karıştırdım.Buzdolabında  en az 2 saat kadar dinlendirmenizi tavsiye ederim(soğuk tüketilmeli, bekletilirse ertesi güne daha lezzetli oluyor)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder