Et ve balık yemeklerinin yanına salatamı ya da mezemi demek lazım bilemedim🤔arkadaşlar.Ama sadece ekmekle bile banmaya yetecek bir lezzet.
Soğanlı ve şipşak tarifler blogda çok ilgi görüyor, saatlerce uğraşıp yaptığım diğer tariflerin ziyaretçi sayılarını katlıyor.Herkes benim gibi ya soğanı çok seviyor🙂 ya da vakit almayan tarifler arıyor, diye düşünmeye başladım.Bu da en sevdiğim, fırın çalıştırdığımda 5 dk hazırlayıp, fırının köşesine iliştirdiğim enfes bir lezzet denemenizi tavsiye ederim..
Ne yaptım :Önce soğanları temizleyip ortadan ikiye bölüp fırın kabına dizdim.Sonra küçük bir kasede 2 yemek kaşığı nar ekşisi,yarım fincan zeytinyağı,karabiber,kekik,pulbiber ve tuzu iyice karıştırdım. Soğanların üzerine fırça yardımıyla her tarafına sürdüm.Kalan sosu kabın içine döküp 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirdim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder