Dilimlenmiş biftek (Arzu ettiğiniz miktarda)
Taze biberiye
Kişniş
2 tane havuç
1 tane kuru soğan
1 tane kapya biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
Karabiber
Kekik
Tuz
Zeytinyağı
Nasıl yaptım :
Önce etleri 3 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım çay kaşığı kişniş ve tuz ile marine edip dinlendirdim.(vaktim olmadığı için 2 saat kadar dinlendirebildim, daha uzun süre tutmanızı öneririm)
Sonra marine ettiğim eti basınçlı bir tencerede bir dal taze biberiye ile mühürledim,(tencerenin iyice ısınmış olmasına dikkat ) üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edip et yumuşayana kadar pişirdim.(düdüklü tencerenize göre zaman ayarını yapabilirsiniz)
Geniş bir tavada zeytinyağı ile iri iri doğradığım havuç ,biber ve soğanı soteledim.Üzerine 1 tatlı kaşığı salça ile 1 yemek kaşığı(silme)un ilave edip unun kokusu çıkana kadar soteleme işlemine devam ettim, sonra pişen etleri sebzelerle harmanlayıp baharatlarını ve tuzunu ilave ettim. Biraz et suyundan koyup 5 dk sonra ocaktan aldım.Daha sonra fırın kabına yerleştirip, 15 dk kadar fırınlayıp servise hazır hale getirdim.Arzu ederseniz fırına koymadan tavada yemeğinizi tamamlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder