Atom


İzmir’de hemen hemen bütün balık restaurantlarında ikram edilen acı sevenlerin müptelası olduğu atomu bir de bu şekilde denemelisiniz. Kilolarca biberi kurutmama neden olan tariftir Atom, her halini çok severim.(yaşadığım yer dolayısıyla biber kurutamasam da canım ❤Annem❤ sağolsun, Rabbim başımızdan eksik etmesin inşallah 🙏🙏)biberlerimi kurutur.

Orjinal atom tarifi değildir ama ondan daha lezzetli olduğunu iddia ediyorum  böyle bir lezzet yok kaydedip denemelisiniz..
✍✍Daha önce kuru biber kızartmayanlara ocaklarının en küçük gözünde pişirmelerini öneririm,ne kadar basit görünse de kuru biber kızartması tecrübe ister,yani az kızartılınca yumuşak çok kızartılınca acı oluyor.

✍✍Malzemeler
Bütün Malzemelerin miktarını kendinize göre belirleyebilirsiniz.
Büyük bir kase süzme yoğurt
1 diş sarımsak
Bir kase kuru biber(ben tatlı kullandım)acıyı sevenler kullanabilir.
Yarım kahve fincanı susam
Ceviz (fındık,dolmalık fıstık,badem kullanabilirsiniz)
1 tatli kaşığı Kırmızı toz biber 
Zeytinyağı 

🔪🔪🥣🥣Ne yaptım:
Önce süzme yoğurt sarımsak ve tuzu iyice karıştırıp geniş bir servis tabağına aldım.
Sonra  biberleri bir kaç parçaya kırıp hazırladım.
Daha sonra geniş bir tavaya zeytinyağı ekleyip susamı kavurmaya başladım .Susamın(kavrulma) kokusu çıkmaya başlayınca biberleri ve cevizi ekledim,biberler çıtır olana kadar sürekli karıştırdım sonra bir tatlı kaşığı toz biber,tuz ekleyip hemen ocaktan aldım.( tavada bekletmeyin tavanın sıcaklığı bile biberleri yakmaya yeter) Kavrulmus biberleri sıcak sıcak yoğurdun üzerine döktüm.Deneyenlere şimdiden Afiyet olsun.(sıcak servis yapılır)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder