Et ve balık yemeklerinin yanına çok yakışıyor.Kalıplaşmış bir tarifi yok canınız ne isterse evinizdeki malzemelerle çeşitlendirebilirsiniz.
✍✍Nar ekşisi sevmeyenler sumak kullanabilirsiniz)
🔪🔪Soğan Salatası
Yapılışı :
Önce soğanın dış kabuklarını temizledim, bıçak yardımıyla ortadan bölmeden çizik attım .Basınçlı tencerede bir su bardağı su ile 10 dk haşlayıp süzdürdüm.Daha sonra yapışmaz bir tavada 5 dk karamelize edip servis tabağına aldim.Üzerine taze biberiye,maydanoz ,pulbiber biraz kekik,zeytinyağı ,nar ekşisi ve tuz ekleyip karıştırdım.
Malzemeler
5 tane küçük kuru soğan
Taze Biberiye
Kekik
Maydanoz
Pulbiber
Zeytinyağı
Nar Ekşisi
Tuz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder