Tuzlu Kurabiye


Tuzlu Kurabiye🥐🥐
Bol antioksidanlı bir salata tarifinden sonra hiç olmadı gibi bu tarif ☺️ ama arada kaçamaklar yapmaya değecek  nefis bir kurabiye.. .Kaydedip denemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Malzemeler 
150 gr tereyağ 
Yarım su bardağı sıvıyağ 
1 tatlı kaşığı mahlep
2 yemek kaşığı sirke
1,5 yemek kaşığı pudra şekeri 
1 yumurta sarısı 
1 paket kabartmatozu
1 tatlı kaşığı tuz(silme)
3,5 su bardağı un

 Üzeri İçin:
Sulandırılmış pekmez yada 
Yumurta akı kullanabilirsiniz 

Susam ,çörekotu ,mavi haşhaş ,çekirdek içi  arzu ettiğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz.
Yapılışı:

Yoğurma kabında un hariç bütün malzemeler iyice çırpılır.

Kontrollü şekilde un ilave edilerek yoğurmaya başlanır.(kurabiye tariflerinde yumurtanın ebatı bile un ölçüsünü değiştirebilir)un kontrolu şekilde kullanılmalıdır.

Yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurulur.
 Yoğrulan hamur merdane ile açılıp kare şeklinde kesilir.

Kesilen parçalar önce yumurta akına daha sonra susama bulanıp fırın tepsisine dizilip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder