Genelde iyi kabaran keklerin en iyi kek olduğuna inanırız ama malesef iyi kek, dışı kuru olmayan içi pamuk gibi olandır.Pasta eğitiminde ilk öğrendiklerimden birisidir bu, malzemelerin oda ısısında olması,kuru malzemelerin vaktin yoksa bile en az 2, varsa 3 kere elenmesi,kek hamurunun malzemeyi kaldırabilecek yoğunlukta olması(un miktarı)160 ile 170 derecede yavaş yavaş pişmesi,ilk 30 dk fırının açılmaması,en güzel keklerin alüminyum kaplarda olması gibi birçok püf noktası var.Sizin de şöyle olsa daha iyi olur dediğiniz noktalar varsa öğrenmek isterim.
🥯🥯🥮Pamuk Kek
Malzemeler
3 tane yumurta (büyük)
1 su bardağı toz şeker (şekerli sevenler 1.5 kullanabilir)
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tane limon suyu
1 tane limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı toz tarçın
2,5 su bardağı un
Üzeri için pudra şekeri
🥣🥣Ne Yaptım
Kek kalıbımı tereyağı ve sıvıyağ ile iyice yağladım.(sadece tereyağ kullanmak dış kabuğunun sert olmasını sağlıyor)
Önce kuru malzemeleri 2 defa eleyip hazırladım.(un,vanilya,kabarma tozu,tarçın,karbonat)
Çırpma kabında yumurta ve toz şeker iyice köpük köpük(beyaz) olana kadar çırptım.
Sonra sırasıyla sıvıyağ,süt ve limon suyunu ekleyip çırpmaya devam ettim.
Mikseri bırakıp tahta bir kaşık yardımıyla hazırlamış olduğum toz karışımı azar azar kek harcına yedirerek karıştırdım.Kek hamurunu kalıba döküp 160 derecede kürdan testini geçene kadar pişirdim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder