Ispanaklı Börek

Bildiğiniz yufkanın içine süt, yoğurt, kabartma tozu,maden suyu gibi sos tariflerini unutun.Hele Ispanaklı böreklerde o kavrulan iç harcı hiç anlamış değilim🙂 ıspanak zaten elimizde sıktığımız an hemen ölüyor.Birde kavrulup fırınlanınca ne renk kalıyor ne de vitamin.Bu tarifi denemenizi tavsiye ederim kıymalı iç harç ilede 👌👌oluyor. 🥬🥦🥑🍆Ispanaklı Börek Malzemeler 5 tane yufka Sıvıyağ (ayçiçek) İç Malzemeler 1 kg ıspanak 2 tane pırasa Küçük bir kase böreklik peynir 1 çay kaşığı karabiber Üzeri için Yarım kahve fincanı sıvıyağ 1 yumurta sarısı Susam çörekotu 🔪🔪🥣YAPILIŞI Önce ıspanakları pırasayı yıkayıp kuruladım. Ne çok ince ne çok kalın doğrayıp hafifçe elimle sıkarak harmanladım. Peynirini ve karabiberini ekleyip karıştırdım.(tuzunu atmadan) Bir tane yufkayı düz bir zeminde 4 e böldüm.Yufkanın her tarafını,fırca yardımıyla sıvıyağ ile yağladım,iç harcını koyarak, yeteri kadar tuzunu attım.(ıspanaklar sulanmasın diye sarma aşamasında tuzunu atıyoruz)rulo şeklinde sarıp yuvarladım.Fırın kabına, hazırlamış olduğum börekleri dizdim.Üzeri için yumurtanın sarısı ile sıvıyağı iyice çırptım,üzerine sürüp 200 derecede kızarana kadar pişirdim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder