Kırmızı Pancar Turşusu


Kışın sık sık yaptığım,rengiyle,tadıyla şifa olan pancarı,şu dönemde bol bol turşu yapın,salata yapın,olmadı çorbasını yapın ama bir şekilde mutlaka tüketin arkadaşlar..

🍆🍆🧄🧄🥕🍆🥑Malzemeler 
1 kg kırmızı pancar
1 su bardağı üzüm Sirkesi 
5 diş sarımsak
1.5 yemek kaşığı turşuluk tuz
İsteğe bağlı 4 yada 5 adet tane karabiber çok yakışıyor.

🥣🥣🥣Ne yaptım 
Önce pancarları yıkayıp elma dilimi doğradım. 
Tencereye 3 su bardağı su ekleyip kaynattım,ardından pancarları ekleyip yaklaşık 10 dk haşladım.( biraz diri kalacak)Haşlandıktan sonra haşlama suyunu dökmüyoruz)
Sonra 1 su bardağı üzüm sirkesi ve tuzu iyice karıştırdım.Kavanozun içine pancarları (aralarına sarımsak ekleyerek) yerleştirdim.Üzerine sirke ve tencerede kalan haşlama suyunu ilave edip kavanozun ağzını sıkıca kapadım.

✍✍Ertesi günü arzu ederseniz üzerine  biraz zeytinyağı ekleyerek tüketmeye başlayabilirsiniz.Acı sevenler içine bir kaç tane acı biber ekleyebilirsiniz.

Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun 👋👋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder