Kışın sık sık yaptığım,rengiyle,tadıyla şifa olan pancarı,şu dönemde bol bol turşu yapın,salata yapın,olmadı çorbasını yapın ama bir şekilde mutlaka tüketin arkadaşlar..
🍆🍆🧄🧄🥕🍆🥑Malzemeler
1 kg kırmızı pancar
1 su bardağı üzüm Sirkesi
5 diş sarımsak
1.5 yemek kaşığı turşuluk tuz
İsteğe bağlı 4 yada 5 adet tane karabiber çok yakışıyor.
🥣🥣🥣Ne yaptım
Önce pancarları yıkayıp elma dilimi doğradım.
Tencereye 3 su bardağı su ekleyip kaynattım,ardından pancarları ekleyip yaklaşık 10 dk haşladım.( biraz diri kalacak)Haşlandıktan sonra haşlama suyunu dökmüyoruz)
Sonra 1 su bardağı üzüm sirkesi ve tuzu iyice karıştırdım.Kavanozun içine pancarları (aralarına sarımsak ekleyerek) yerleştirdim.Üzerine sirke ve tencerede kalan haşlama suyunu ilave edip kavanozun ağzını sıkıca kapadım.
✍✍Ertesi günü arzu ederseniz üzerine biraz zeytinyağı ekleyerek tüketmeye başlayabilirsiniz.Acı sevenler içine bir kaç tane acı biber ekleyebilirsiniz.
Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun 👋👋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder