Cheesecake sevenler risk almak istemediği için evde denemek istemeyenler tarifi tam uygulayarak nefis Cheesecake yapmak mümkün..
Gün ışığını yakalamak için (donmadan)acele ile çektim fotoğrafları,dinlenseydi yarına böyle bir kare yakalayabilir miydim onu da bilmiyorum🙂
✍Kenarların pürüzsüz şekilde olması için,soğumadan kalıptan çıkarmaya çalışmayın,soğuyunca zaten kendisi kalıptan ayrılıyor.
🥮🥮Malzemeler
Tabanı için
1.5 paket burçak bisküvi
1 yemek kaşığı tereyağı (dolu dolu)
Yarım su bardağı kırılmış fındık içi
2 yemek kaşığı süt
🍰🍰Ara Kreması İçin
300 gr labne peyniri
200 gr süt kreması (bir paket)
Yarım su bardağı süzme yoğurt (ekşi olmamalı)
Yarım su bardağı toz şeker
3 yumurta
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı nişasta
🍪🍪Sosu için
100 gr süt kreması
100 gr sütlü çikolata (bitter çikolata ya da meyve sosu da kullanabilirsiniz)
🥣🥣Nasıl Yaptım
Önce kelepçeli kek kalıbını tereyağı ile yağladım,tabanına pişirme kağıdı serip kenarlarından iyice sıkıştırdım,sonra kalıbın etrafını folyo ile sarıp hazırladım.
Fırının en alt rafına tepsinin içine 1.5 su bardağı su koyup 160 derecede ısınması için çalıştırdım.(çatlamayı önlemek için)
Tabanı için bisküvileri
rondodan geçirip içine erimiş tereyağı süt ve fındıkları ekleyip yoğurdum.Kalıbın tabanına eşit şekilde döküp sıkıca bastırdım(bardak ya da kaşık kullanabilirsiniz)kalıbı buzdolabına kaldırıp donmasını sağladım.
Sonra ara kreması için peyniri toz şeker ile çırptım ardından yoğurt ,krema ,vanilya ve nişastayı ekleyip yavaşça karıştırdım.(çok karıştırırsanız sulanma ihtimali yüksek) sonra yumurtaları tek tek ekleyip karışıma yavaş yavaş yedirdim. Kıvam alınca kalıba döküp 160 derecede 45 dk fırını hiç açmadan pişirdim. (üstünün kızarmasını beklemeden fırını kapağını hafif aralayarak fırında soğumasını sağladım.
Çikolata sosu için, sos tenceresine süt kremasıni ve çikolatayı ekleyip, kısık ateşte sürekli karıştırarak hazırladım.Dinlenen Cheesecake üzerine döküp kek kırıntısı ve fındık içi ile süsleyerek tatlıyı tamamladım👋👋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder