Bal kabağının tatlısı dışında, çorbası ve mücveri👌👌olur. Es geçmeyip kaydedip, bir kere de olsa bu sağlıklı meyveye şans verin derim..içeriğini değiştirerek damak tadınıza göre uyarlayabilirsiniz...
✍✍ patates ve havucu mümkün olduğunca az miktarda kullanmanızı öneririm.(balkabağının tadını bastırmaması için)
Acı ve kereviz tadını sevenler 🤏 bir öneri çorbaya çok yakışıyor denemelisiniz.
🥕🥔🎃🎃🎃Malzemeler
4 dilim balkabağı (büyük)
1 tane küçük boy kurusoğan
1 tane küçük boy havuç
1 tane küçük boy patates
1 diş sarımsak
4 yemek kaşığı krema ya da bir çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Zeytinyağı
4 su bardağı su (ben sadece su kullandım arzu eden tavuk ya da et suyu kullanabilir.
Ne yaptım 🥣🥣
Önce balkabağı ve diğer malzemeleri temizleyip küp küp doğradım.Basınçlı tencereye biraz zeytinyağı ekledim, soğanla birlikte hepsini soteledim, baharatlarını ve tuzunu atıp üzerine 4 su bardağı sıcak su ilave edip 15 dk iyice pişirdim.Pürüzsüz olana kadar blenderlayıp kremasını
ekledim. Bir taşım daha kaynatıp çorbamı tamamladım.Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun .👋👋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder