Eski ama çok bilinmeyen,ünlü lokantalarda çıkan 👌👌bir tarif.Görünüşü çorbaya benzesede aslında anayemektir kendisi, çorbadan farkı suyunun daha az ve yoğun olarak hazırlanmasıdır.Ayrıca karabiberin en çok yakıştığı tariftir benim için,serviste bol karabiber ve pulbiber kullanmanızı öneririm.
Kestirmeli ya da Terbiyeli Tas Kebabı
🥚🍳🥩🍗🥩Malzemeler
600 gr kusbaşı et
1 tane kuru soğan
1 diş sarimsak
2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
2.5 su bardağı et suyu
1 limon suyu
Tuz
Karabiber
🔪🔪🥄Nasıl Yaptım
Önce basınçlı tencerede etleri soğan ve sarımsak ile soteledim 2 su bardağı sıcak su ekleyip pişirdim.(soğan ve sarımsağı etler pişince içinden çıkardım)
Tencereye 2.5 su bardaği et suyu ilave edip kaynamaya bıraktım. Yumurta un ve limonu pürüzsüz olana kadar çırptım et suyundan bir kepçe terbiyeye ilave edip karıştırdım,ardından tencereye yavaş yavaş ekleyip aynı yöne doğru sürekli karıştırdım.Pişen etleri ilave edip 10 dk kadar kaynatıp yemeğimi tamamladım.Üzerine yakılmış tereyağı ve karabiber ile yemeğimi tamamladım.Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun 👋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder