Poğaça Yapmanın Püf Noktaları
Gönderen
Sofradabuluşalım
Mayalı hamurlarda malzemeleri doğru kullanmak çok önemli,dikkat edeceğiniz
birkaç püf noktası ile puf puf kabaran yumuşacık poğaçalar yapabilirsiniz..
1.Poğaça hamurunda su kullanmayın.(su olan tariflerinizi süt ile
eşitleyebilirsiniz) 2.Bütün malzemelerin, oda ısısında olması çok önemli,sütün
ılık olması ve mayanın süt ile açılması sağlanmalı. 3.Hamura eklenen bütün toz
ürünler elenerek kullanılmalı. 4.Yoğrulan hamur mümkün olduğu kadar yumuşak
olmalı.(elinize hafifçe yapışmalı) Mayalandırma aşamasında hamuru streç film ile
kapatıp,bez ile sarmak mayalanma aşamasını daha verimli hale getirecektir.
6.Hamura şekil verirken çok yağ kullanmaktan kaçının. 7.İç malzemesi soğuk,
sıcak ya da sulu olmamalı(hamurun yapısını bozmaması için) 8.Mayalanan hamur
şekil verilmeden önce ikinci defa tekrar yoğrulur. (çok fazla bastırmadan hava
kabarcıklarının çıkması için) 9.En önemli püf noktası, hamuru iki kere
mayalandırmak.( sekil verilen hamur 15 dk tepsi mayası yaptırılır)Şipşak poğaça
tariflerimiz hiçbir zaman tepsi mayası olan poğacaların yerini tutmaz. 10.Mayalı
hamurlarda fırını önceden ısıtmak gerekir.
nefis ellerine sağlık. Sevgiler
YanıtlaSil