Poğaça Yapmanın Püf Noktaları

Mayalı hamurlarda malzemeleri doğru kullanmak çok önemli,dikkat edeceğiniz birkaç püf noktası ile puf puf kabaran yumuşacık poğaçalar yapabilirsiniz..
1.Poğaça hamurunda su kullanmayın.(su olan tariflerinizi süt ile eşitleyebilirsiniz) 2.Bütün malzemelerin, oda ısısında olması çok önemli,sütün ılık olması ve mayanın süt ile açılması sağlanmalı. 3.Hamura eklenen bütün toz ürünler elenerek kullanılmalı. 4.Yoğrulan hamur mümkün olduğu kadar yumuşak olmalı.(elinize hafifçe yapışmalı) Mayalandırma aşamasında hamuru streç film ile kapatıp,bez ile sarmak mayalanma aşamasını daha verimli hale getirecektir. 6.Hamura şekil verirken çok yağ kullanmaktan kaçının. 7.İç malzemesi soğuk, sıcak ya da sulu olmamalı(hamurun yapısını bozmaması için) 8.Mayalanan hamur şekil verilmeden önce ikinci defa tekrar yoğrulur. (çok fazla bastırmadan hava kabarcıklarının çıkması için) 9.En önemli püf noktası, hamuru iki kere mayalandırmak.( sekil verilen hamur 15 dk tepsi mayası yaptırılır)Şipşak poğaça tariflerimiz hiçbir zaman tepsi mayası olan poğacaların yerini tutmaz. 10.Mayalı hamurlarda fırını önceden ısıtmak gerekir.

1 yorum: