Börülce Salatası (SALATALAR)

Malzemeler Taze Börülce 2 tane Havuç 2 Diş Sarımsak 1 Tane Limon Zeytinyağ Yapılışı: Börülceler ayıklanıp birkaç parçaya bölünür. (varsa kenarlarındaki kılçıkları temizlenir) Havuç jülyen şeklinde doğranır. Tencereye su ve tuz koyulup kaynatılır. Kaynayan suya önce börülce eklenip,pişmesine yakın havuçlar ilave edilir. (Kaynatırken tencerenin ağzını kapatmayın sebzelerin renginin daha canlı görünmesi için) Haşlanan direkt soğuk suda şoklanıp süzdürülür. SOS İçin: Sarımsak,limon,zeytinyağı ve tuz karıştırılır.Suyu süzülen börülceyle iyice harmanlanır(börülcenin sosu iyice içine alabilmesi için sıcak ve ılık olması gerekir) Dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun.

1 yorum: