Yapımının pratik olması nedeniyle en çok tercih edilen şerbetli
tatlılar arasında yer alır revani..Fakat şerbeti dökülürken öyle bir
ince ayarı vardır ki, mükemmel olan kekinizi bir anda hamur
kıvamına çevirebilir, emeklerinizi heba edebilirsiniz.Bu yüzden
şerbeti sıcak dökmek tatlınızı hamur yapacaktır.
Bunu kesinlikle yapmayın.[bir çok defa tecrübe ettim sonuç hep
hüsrandı]Yumurtayı iyi çırpar, pişirirken fırının kapağını
açmazsanız şahane bir revani yapmanız kaçınılmaz olacaktır.
Malzemeler
3 tane yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1,5 paket kabartma tozu
1 tane limon kabuğu
Şerbeti İçin
2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Limon suyu
Yapılışı
Öncelikle tatlının şerbeti kaynatılıp soğumaya bırakılır.
Çırpma kabında yumurta ve şeker iyice köpük köpük olana kadar çırpılır.[revaninin en önemli püf noktası]
Sırası ile sıvı yağ, yoğurt, irmik,limon kabuğu rendesi eklenip karıştırılır.
En son un, vanilya ve kabartma tozu elenerek eklenip, tahta bir kaşık yardımıyla hafifçe karıştırılır.
Hazırlanan hamur yağlanmış kalıba dökülür.
160 dereceli ısıtılmış fırında pişirilir.
[Revani pişerken fırının kapağı [20 dk]açılmazsa kek daha iyi kabarır ve kekte çökme gibi sorunlar yaşamazsınız]
Fırından çıkan revani ılıyınca dilimlere ayrılır,
Üzerine soğuk şerbet yavaş yavaş dökülür.
Şerbetini çeken revaninin üzerini arzu ettiğiniz malzeme ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..
bayılırım revaniye ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilGörüntü süper, eminim tadı da öyledir ellerinize sağlık...
YanıtlaSilnefis görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilBayılırım.Sizinki de nefis görünüyor.Elinize sağlık :)
YanıtlaSilRevani çok severim sizin sunum şahane olmuş :) Ellerinize sağlık :))
YanıtlaSil