sardı, sabırsızlıkla tadına bakmak istiyorsunuz fakat kek kalıptan
çıkmıyor, sinir bozucu bir durum.Böyle bir sorunla karşılaşmamak
için bir kaç püf noktasına dikkat etmek, sorunu ortadan
kaldıracaktır.
Öncelikle kek hamurunun malzemeyi kaldırabilecek yoğunlukta
olması çok önemli[yani uyguladığınız tarifte un ölçüsüne dikkat]
Kuru yemiş yada damla çikolata en son eklenip,tahta bir kaşık
yardımıyla hamura eşit şekilde yayılmalı.
Kullanılan kuru yemiş kuru olmalı.[yıkanırsa mutlaka kurulanmalı]
Damla çikolatası una bulanıp daha sonra hamura eklenmeli.
Fırın önceden ısıtılmalı.
Fırın ısı ayarı 160 derecede olmalı.[kek yavaş yavaş pişmeli]
Hazırlanan hamur bekletilmeden fırına verilmeli.
Fırının kapağı ilk 30 dk açılmamalı.
Kek kalıbı tereyağ ile yağlanıp, her tarafı unlanmalı.
Kek sıcakken [dinlenmeden] kalıptan çıkarmaya zorlanmamalı.
Kek yaparken dikkat ettiğiniz bu küçük püf noktalarıyla nefis bir
kek yapmanız kaçınılmaz olacaktır.
Malzemeler
3 tane yumurta
1 paket süt kreması
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı damla çikolata
1 paket vanilya
2 paket kabartma Tozu
2,5 su bardağı un
Yapılışı
Öncelikle yumurta ve toz şeker iyice çırpılır.
Süt kreması, sıvı yağ ilave edilip çırpılmaya devam edilir.
En son elenmiş vanilya, un ,kabartma tozu, damla çikolata eklenip tahta bir kaşık yardımıyla karıştırılır.
Kek kalıbı tereyağ ile yağlanıp her tarafı unlanır.
Hazırlanan hamur kalıba dökülüp 160 dereceli ısıtılmış fırında ağzı açılmadan yavaş yavaş pişirilir, AFİYET OLSUN..
çok güzel görünüyor elinize sağlık :-))
YanıtlaSilElinize sağlık çok güzel kabarmış.Benim başıma çok geliyor:(
YanıtlaSilellerinize saglik, blogunuzda cok hos. banada beklerim sevgiler
YanıtlaSilEllerinize sağlık bende bugün damla çikolatalı kurabiye yaptım :))
YanıtlaSilEllerinize sağlık bende yağıyorum böyle çok güzel oluyor :)
YanıtlaSil