Baklavalık yufkadan gözleme,, mutlaka denemenizi tavsiye
ederim.İç malzemesini arzu ettiğiniz malzemeyi kullanarak
hazırlayabilirsiniz.Yine dilerseniz kızartırken tereyağ tercih
edebilirsiniz.
Malzemeler
1 tane gözleme için 4 tane yufka[baklavalık]
Sos İçin
1 Su Bardağı süt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
İç Harcı İçin
Böreklik Peynir
Maydanoz
Yapılışı
Yufka düz bir zemine serilir.
Süt ve sıvı yağ karışımı fırça yardımıyla hafifçe yufkaya sürülür. [çok ıslatmadan)
4 tane yufka bu şekilde üst üstüne yağlanır.
Tam ortasından ikiye kesilir.
Peynirli iç harç koyulup kapatılır.Kapatma yerlerine açılmaması için sos sürülür.[Kolaj yardımcı olacaktır]
Teflon tava ısıtılır içi sıvı yağ hafifçe yağlanır.
Hazırlanan gözlemeler kısık ateşte iki tarafı kızarana kadar pişirilir.AFİYET OLSUN..
Nefis görünüyor,elinize sağlık :)
YanıtlaSilelinize sağlık..
YanıtlaSil