Farklı kavurma süresiyle iki renk olan pilav, hem görsel olarak, hem lezzet açısından çocuklar
tarafından çok seviliyor.Kuskus pilavını yapması kolay ancak, iyi bir pilav olması için su miktarını
ayarlamak çok önemli.Suyu çok olursa lapa, az olursa kıtır kıtır kalıyor pişmiyor.Kuskusun
markasına göre pişme süresi ve su miktarı değişiyor. Olur da pilavınız sert oldu pişmedi, tane tane
olması için, piştikten sonra eklenen yarım su bardağı su ölçüsünü bire çıkarabilir iyice
dinlendirip servis yapabilirsiniz..
Malzemeler
2 su bardağı kuskus
Sıvı yağ
Tereyağ
Karabiber
Tuz
2 ,5 su bardağı sıcak su yada tavuk suyu
(arzu eden tavuk bulyon kullanabilir)
Yarım su bardağı soğuk su
Yapılışı
Pilav tenceresine sıvı yağ ve tereyağ eklenip kızdırılır.
Kuskusun yarısı (1 su bardağı ) rengi dönene kadar kavrulur. (Pilavın iki renk olması için)
Kavrulan kuskusa kalan kuskus eklenerek suyu ilave edilir.
Tuz ve karabiberi atılıp,orta ateşte ağzı kapalı şekilde, suyu çekene kadar pişirilir.
Suyunu çeken pilava tane tane olması için, yarım su bardağı soğuk su ilave edilip karıştırılır,
dinlenmeye bırakılır.AFİYET OLSUN..
Not.Şehriyenin markasına göre su ölçüsü değişebilir .
Bayılırım :) ellerinize sağlık
YanıtlaSilTEsekkürler
SilTEsekkürler
Sil