FELLAH KÖFTESİ




Fellah köftesi Adana ve Hatay yöresinde çok yapılan bir yemek 

olsada  diğer bölgelerde benzer tariflerle ve değişik isimlerle 

anılan herkes tarafından çok sevilen şahane bir lezzettir.Bulgurun 

en güzel hallerinden biri, daha öncede değişik versiyonlarını 

paylaştığım fellah köftesini bu sefer yuvarlayarak yaptım, 

dilerseniz siz düğme şeklide verebilirsiniz...




Malzemeler

1 su bardağı köftelik bulgur

1 tane yumurta

Yarım su bardağı un

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kimyon

Tuz

Sosu İçin

1 tane kuru soğan

1 yemek kaşığı nar ekşisi

4 tane domates

3 diş sarımsak

1 yemek kaşığı biber salçası

Karabiber

Kimyon

Pul biber

Zeytin yağ

Maydanoz

Tuz



Yapılışı

Öncelikle bulgur yoğurma kabına alınıp, 1,5 su bardağı sıcak su ile ıslatılıp şişmesi sağlanır.(20 dk)

Un yumurta salça ve baharatları ilave edilip iyice yoğrulur.

Küçük küçük toplar yapılarak yuvarlanır.

Dilerseniz ortasına bastırarak düğme şeklide verebilirsiniz.

Tencerede kaynayan suya 1 yemek kaşığı limon suyu ve tuz ilave edilir.

Hazırlanan köfteler içine atılıp 15 dk kadar kaynatılıp süzdürülür.

Sosu İçin tencereye zeytin yağ ilave edilip kızdırılır.

Küçük küçük doğranmış soğan ve sarımsak ilave edilip sotelenir.

Rendelenmiş domates, salça nar, ekşisi ve baharatları ilave edilip kıvam alınca hazırlanan sosa

köfteler ilave edilip karıştırılır ocaktan alınır.

Üzerine kıyılmış maydanoz ile servis yapılır.AFİYET OLSUN..

Not- Köftenin sulu olmasını isterseniz köftenin haşlama suyundan 1 kepçe sosa ilave edebilirsiniz.




7 yorum: