Fellah köftesi Adana ve Hatay yöresinde çok yapılan bir yemek
olsada diğer bölgelerde benzer tariflerle ve değişik isimlerle
anılan herkes tarafından çok sevilen şahane bir lezzettir.Bulgurun
en güzel hallerinden biri, daha öncede değişik versiyonlarını
paylaştığım fellah köftesini bu sefer yuvarlayarak yaptım,
dilerseniz siz düğme şeklide verebilirsiniz...
Malzemeler
1 su bardağı köftelik bulgur
1 tane yumurta
Yarım su bardağı un
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Sosu İçin
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı nar ekşisi
4 tane domates
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
Karabiber
Kimyon
Pul biber
Zeytin yağ
Maydanoz
Tuz
Yapılışı
Öncelikle bulgur yoğurma kabına alınıp, 1,5 su bardağı sıcak su ile ıslatılıp şişmesi sağlanır.(20 dk)
Un yumurta salça ve baharatları ilave edilip iyice yoğrulur.
Küçük küçük toplar yapılarak yuvarlanır.
Dilerseniz ortasına bastırarak düğme şeklide verebilirsiniz.
Tencerede kaynayan suya 1 yemek kaşığı limon suyu ve tuz ilave edilir.
Hazırlanan köfteler içine atılıp 15 dk kadar kaynatılıp süzdürülür.
Sosu İçin tencereye zeytin yağ ilave edilip kızdırılır.
Küçük küçük doğranmış soğan ve sarımsak ilave edilip sotelenir.
Rendelenmiş domates, salça nar, ekşisi ve baharatları ilave edilip kıvam alınca hazırlanan sosa
köfteler ilave edilip karıştırılır ocaktan alınır.
Üzerine kıyılmış maydanoz ile servis yapılır.AFİYET OLSUN..
Not- Köftenin sulu olmasını isterseniz köftenin haşlama suyundan 1 kepçe sosa ilave edebilirsiniz.
Çok seviyorum.Biz de aynı böyle yapıyoruz ancak nar ekşisi kullanmıyoruz. Elinize sağlık..
YanıtlaSilTeşekkürler
SilMuhteşem görünüyor.Ellerinize sağlık ♥
YanıtlaSilElinize sağlık harika görünüyor sevgiler
YanıtlaSilTeşekkürler
SilÇok severim harika gözüküyor:)
YanıtlaSilteşekkürler
Sil