Malzemeler
3 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağından az sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı kuru üzüm
1 portakal kabuğu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Yapılışı
Bütün kek tariflerinde olduğu gibi öncelikle yumurta ve şeker iyice çırpılır.
Sıvı yağ, yoğurt, portakal kabuğu tek tek eklenip karıştırılır.
Un , vanilya, kabartma tozu elenerek ilave edilip tekrar karıştırılır.
En son üzüm eklenerek, yağlanmış kek kalıbına dökülür..
160 derecede ısıtılmış fırında kürdan testinden geçene kadar pişirilir.
Piştikten sonra dilerseniz üzerine karamel sos dökerek servis yapabilirsiniz.AFİYET OLSUN..
http://www.yemekustalari.net/kuru-uzumlu-kek.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder