Hayır ve bereketli bir gününüz olsun inşallah arkadaşlar.Daha önce zeytinyağlı soğan dolması tarifini sizlerle
paylaşmıştım,İlk defa denediğim kıymalı soğan dolması tarifi, favori dolma tariflerinin arasında hemen yer aldı.
Açıkça söyleyeyim yaparken bu kadar beğeneceğimi zannetmiyordum.Sumak öyle bir lezzet kattı ki bu kadar
lezzetli olacağını düşünmemiştim.İnşallah sizde deneyip beğenirsiniz.Bu tarifi sebzelerle birleştirip, geliştirmek
istiyorum, iyi sonuçlar alırsam mutlaka sizlerle paylaşırım..
Malzemeler
10 tane orta boy soğan
150 gr kıyma
1 kahve fincanı pirinç
Maydanoz
Dereotu (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
Pul biber
Tuz
Zeytinyağ
Pişirmek için
Sıcak su
1 tatlı kaşığı sulandırılmış sumak
Yapılışı
Öncelikle soğanlar dış kabuğundan arındırılır.
Ağızları kapak şeklinde kesilerek dışında 2 kat kalana kadar oyulur. (kapaklar pişerken üzerine koyulur)
Tencereye su koyulup kaynatılır.
Soğanlar kaynar suda 5 dk haşlanıp soğuk suda şoklanır.
İç harç için oyulan soğanların iç kısımları doğrama tahtasına alınarak ince ince kıyılır.
Uygun bir kapta kıyma, yıkanmış pirinç, ince kıyılmış maydanoz,1 yemek kaşığı salça, baharatlarla birlikte harmanlanır.
Zeytin yağ ve tuz ilave edilerek iç harç hazırlanır.
Haşlanan soğanlar iç harç ile doldurulup tencereye dizilir.
1 tatlı kaşığı sumak sulandırılıp soğanların üstüne dökülür.
Soğanların üzerine tabak kapatılır.
Tencereye soğanların yarısına kadar su eklenir.
Orta ateşte soğanlar yumuşayana kadar pişirilir. AFİYET OLSUN..
http://www.yemekustalari.net/kiymali-sogan-dolmasi.html
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder