Çikolatalı Kolay Pasta


Salatalardan ve yemeklerden bir türlü paylaşım sırası gelmeyen, köpük kremasıyla,nemli kekiyle damak çatlatan👌 kolay bir pasta tarifi bırakıyorum arkadaşlar..
Bir önceki fotoğraftaki salatanın tarifini isteyenler fotoğraflayıp en yakın zamanda paylaşacağım ❤❤


Malzemeler 
3 tane büyük yumurta 
1 su bardağı toz şeker 
1 su bardağı un
1 kahve fincanı (Türk kahvesi)süt
1 kahve fincanı ılık su
1 yemek kaşığı sıvıyağ
4 yemek kaşığı kakao(dark kullandım)
1 paket vanilya 
1 paket kabartma tozu 
1.5 su bardağı süt (kek pişince üzerine dökülecek)

Üzeri için 
1 paket kremşanti (daha yoğun olsun isterseniz 2 paket kullanabilirsiniz)
Yarım su bardağı süt
Köpük ganaj için 
200 gr kuvertür çikolata 
1 paket süt kreması 
Hazır çikolata sosu da kullanabilirsiniz 
Süsleme için 
Kurutulmuş meyveler 


🥣🥣Nasıl Yaptım 
Yumurta ve şekeri ılık su ekleyip krema kıvamına gelene kadar çırptım.Sonra sıvıyağı, sütü ilave edip çırpmaya devam ettim.
Kakao ekleyip çırpma işlemini bitirdim.
Daha sonra elenmiş unu kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip tahta bir kaşık yardımıyla karışıma yavaş yavaş yedirdim. 
Tabanına yağlı kağıt ile kapladığım kalıba döktüm.160 180 arasında önceden ısıtılmış fırında kürdan testinden geçene kadar pişirdim.
Fırından çıkan keki kenarlarından bıçak yardımıyla, kalıptan ayırıp servis tabağına ters çevirdim.
Kek sıcakken 1.5 bardak sütü yavaş yavaş kekin üzerine döküp keki ıslattım.(soğumaya bıraktım)
1 paket kremşantiyi yarım su bardaği süt ile hazırlayıp dolapta dinlendirip, kıvam almasını sağladım.
Çikolata sosu için
1 paket süt kremasını sos tenceresine ekledim. Kısık ateşte ocağa alıp çikolatayı içine atıp erittim.Kaynama noktasına gelmeden ocaktan alıp ara ara karıştırarak ağzı kapalı şekilde soğuttum.
Soğuyunca mikser ile köpük köpük olana kadar çırptım(dolapta 15 dk kadar dinlendirdim.
Soğuyan kekin üzerine önce kremşantiyi ince bir tabaka şeklinde sürdüm(çok düzgün olsun diye uğraşmayın üzerine kaşık yardımıyla dalgalar yaparsanız çikolata sosu üzerinden akmadan duracaktır (özellikle hazır çikolata sosu kullanırsanız bu yöntemi uygulayın) Kremşantinin üzerine köpük kremasınıda bir spatula yardımıyla sürüp, fındık içi kurutulmuş meyveler ile süsleyerek tamamladım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder